Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen Meer info

Schenken aan Skadi

U kunt op meerdere manieren bijdragen om zo Skadi’s geschiedenis, tradities en prestaties in de toekomst voort te zetten en uit te bouwen. Elke gift, hoe groot of klein, is van harte welkom en breidt de mogelijkheden uit voor een opvolger van Koos Maasdijk en Maaike Head voor Skadi’s Olympische Gouden droom. Hieronder worden de verschillende wijzen toegelicht waarop u onze dierbare vereniging een stap verder kunt helpen.

VERENIGING OUD-SKADI

Skadi een warm hart toedragen begint bij het lidmaatschap van Vereniging Oud-Skadi (VOS). VOS heeft zich ten doel gesteld om de band tussen oud-leden onderling en met Skadi te handhaven en te versterken. Met de jaarlijkse contributie van €30, (optioneel meer) ondersteunt Vereniging Oud-Skadi de continuïteit van Skadi door middel van jaarlijkse donaties. Maar wat krijgt een oud-lid hiervoor terug? Oud-leden ontvangen via Vereniging Oud-Skadi het laatste nieuws over Skadi, het jaarlijkse Varsity-magazine en uitnodigingen voor evenementen. Denk hierbij aan botendopen, oud-leden borrels, bijzondere activiteiten georganiseerd door oud-leden zelf en toegang tot de VIP-area op de Varsity. Bovendien bent u onderdeel van een waardevol netwerk van oud-leden.

PERIODIEKE SCHENKING

 U kunt een periodieke schenking van minimaal vijf jaar aan Skadi doen via een onderhandse overeenkomst. Schenken kan in de vorm van elk willekeurig bedrag. Hiervoor hoeft u niet naar de notaris. Deze schenkingsvorm is fiscaal voor u de meest aantrekkelijke optie omdat uw volledige gift in de vorm van een periodieke schenking aftrekbaar is in box 1 (maximaal tegen 46%).

Voorbeeld

U schenkt met een periodieke schenkingsovereenkomst EUR 200 per jaar gedurende vijf jaren aan Skadi. Dit bedrag kunt u volledig aftrekken in uw aangifte inkomstenbelasting, wat inhoudt dat u jaarlijks EUR 96 aan inkomstenbelasting terugontvangt bij een inkomstenbelastingtarief van 46%. De netto schenking komt daarmee voor u op EUR 104 oftewel EUR 9 per maand.

Om een periodieke schenking aan Skadi te doen, kunt u online een periodieke schenkingsovereenkomst inclusief betalingsvolmacht invullen, welke u vervolgens ondertekend per e-mail terugontvangt. Dankzij de betalingsvolmacht kan Skadi uw gift jaarlijks automatisch van uw rekening afschrijven gedurende de looptijd van uw schenking.

EENMALIGE DONATIE

Uiteraard kunt u ook handmatig of via internetbankieren een donatie overmaken op de rekening van de Vereniging OudSkadi. Het IBAN-rekeningnummer is: NL82 RABO 0381 8392 73

LEGAAT OF BENOEMING TOT (MEDE-)ERFGENAAM

Naar aanleiding van verzoeken kunt u nu ook de kracht en tradities van Skadi aan een nieuwe Skadi-generatie doorgeven middels opname in uw testament. Ook is het mogelijk Skadi te benoemen tot (mede-)erfgenaam in plaats van te legeteren. Het vastleggen van legaten en benoeming tot erfgenaam gebeurt bij de notaris. Die kan u informeren over alles wat hierbij komt kijken.